Geekflare wordt ondersteund door ons publiek. We kunnen affiliate commissies verdienen met het kopen van links op deze site.
In Digitale marketing Laatst bijgewerkt: 12 september 2023
Deel op:
Invicti beveiligingsscanner voor webtoepassingen - de enige oplossing die automatische verificatie van kwetsbaarheden levert met Proof-Based Scanning™.

TikTok is een populair social media platform dat mogelijkheden biedt om geld te verdienen. Dus waarom wachten? Duik erin en bekijk de manieren om geld te verdienen op TikTok als maker van inhoud.

De rage van korte, zeer virale content op TikTok is de laatste jaren aan een opmars bezig. Naast de mogelijkheid voor merken en makers om in contact te komen met hun publiek, heeft het makers ook in staat gesteld om hun content op het platform te gelde te maken.

Met meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikersis het platform begonnen met het belonen van makers op verschillende manieren. Als je als maker ongeveer 10.000 volgers hebt op het platform of zelfs 1.00.000 video's hebt bekeken in een maand, is dit een uitstekende kans voor je om je TikTok-publiek te benutten en naar het volgende niveau te springen.

TikTok

Zoals Khaby Lame (142 miljoen volgers), Addison Rae (88,7 miljoen volgers) en Zach King (77,5 miljoen volgers) hebben hun TikTok-accounts goed gebruikt en hebben multimiljonendeals met merken en kansen via het platform vergaard.

Voordat je je richt op de manieren om geld te verdienen met TikTok, moet je het 'Creator Next'-initiatief van TikTok in detail kennen.

Een geldprogramma gericht op het promoten van makers; hier is alles wat je erover moet weten.

Wat is het 'Creator Next'-programma van TikTok?

volgende maker

Volgens TikTok is de 'Schepper VolgendeHet initiatief is ontworpen om TikTok-makers te helpen hun publiek te laten groeien en geld te verdienen. Het portaal geeft makers toegang tot alle monetariseringsfuncties op TikTok, waaronder een aantal:

  • TikTok Makersfonds
  • TikTok-marktplaats voor ontwerpers
  • Live en videogeschenken
  • Tips

Om deel te nemen aan het programma moet je aan de volgende criteria voldoen:

  • Je moet een bepaald aantal volgers hebben (meestal 1.000+)
  • Je moet minstens drie keer gepost hebben in de afgelopen 30 dagen.
  • Je moet 18 jaar of ouder zijn (19 jaar in Zuid-Korea en 20 jaar in Japan)
  • Moet een goede reputatie hebben volgens de 'TikTok Community Guidelines' en 'Terms of Service'.

Nu je je bewust bent van de mogelijkheden die TikTok je biedt, volgt hier een snelle maar uitgebreide gids met verschillende methoden om geld te verdienen op TikTok:

Aanmelden voor TikTok Creator Fund

Scheppersfonds

Gebruikers die een aanzienlijke aanhang hebben op TikTok kunnen overwegen om lid te worden van de 'TikTok-scheppersfonds - een initiatief van het bedrijf om makers te helpen geld te verdienen op het platform.

Het fonds, met een waarde van $200 miljoen, werd in 2020 gelanceerd om makers de kans te geven hun stem en creativiteit te gebruiken om te groeien in hun carrière.

Inkomsten uit het Creatorfonds kunnen variëren van gebruiker tot gebruiker en worden vaak berekend rekening houdend met de volgende factoren:

  • Omvang publiek
  • Postingsfrequentie
  • Type engagement gegenereerd op de berichten van de gebruiker

De toelatingsprocedure is vrij streng en het kost veel tijd en consistentie om inhoud te creëren en de account te laten groeien.

TikTok-marktplaats voor ontwerpers

maker-marktplaats

Makers op het platform kunnen gebruik maken van de 'Schepper Marktplaatsom samen te werken met merken in verschillende categorieën. Net als het Creator Fund heeft de marktplaats ook specifieke criteria om in aanmerking te komen voor deze functie.

De huidige database heeft meer dan 8 miljoen actieve makers in 24 landen en regio's op TikTok. Als maker ontvang je meestal uitnodigingen van merken op de app, waarna je kunt kiezen met welk merk je wilt samenwerken.

Je moet echter begrijpen dat de contracten en uitbetalingen per campagne en merk verschillen.

TikTok Videocadeaus

maker-video-cadeau-1

TikTok beloont makers ook voor het regelmatig creëren van inhoud van hoge kwaliteit op het platform. Volgers kunnen reageren op de video's en de maker waarderen voor zijn inspanningen. TikTok Videocadeaus zijn een zeer populaire methode geworden voor opkomende TikTokers om hun publiek te laten groeien en geld te verdienen.

Je krijgt ook toegang tot "diamanten" - de virtuele valuta van TikTok; telkens als een gebruiker een virtueel cadeau stuurt, verdien je een diamant. Als je genoeg diamanten hebt, kun je ze inwisselen voor geldbeloningen.

Tips voor TikTok

TikTok-Tips

Een andere goede manier om geld te verdienen als maker is via de fooienfunctie op TikTok. Kijkers kunnen direct tips sturen naar de account van de maker als ze de inhoud leuk vinden en de maker willen steunen.

De functie werd eind 2021 gelanceerd en stelde gebruikers in staat om hun favoriete maker een fooi van 5 tot 15 dollar te geven. Bovendien kunnen ze ook een aangepast bedrag invoeren als ze dat willen, waardoor de kans groter wordt dat makers goed geld verdienen als fooi.

Net als bij het Creator Fund, moet je ook voor deze tips ten minste 100.000 volgers hebben, naast een constante betrokkenheid bij je clips.

De Tips voor TikTok Deze functie is alleen van toepassing op makers ouder dan 18 jaar.

TikTok Live Geschenken

live cadeaus

Vergelijkbaar met de functie 'Videogeschenken' is de TikTok Live Geschenken optie is een andere geweldige methode om geld te verdienen op TikTok. Gebruikers kunnen waardering tonen via deze optie door simpelweg op de 'Gift' optie te klikken tijdens je live sessies. Je moet de functie wel inschakelen om cadeaus te kunnen ontvangen.

Voor makers in het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland of de EU vervangt TikTok het "Beleid voor virtuele items" door een beleid voor "munten en beloningen". Gebruikers die munten kopen, kunnen deze gebruiken om virtuele items te kopen voor hun favoriete maker.

Verkopen op TikTok Shop

TikTok-winkel

Een van de populairste methoden om geld te verdienen op TikTok is het verkopen van merchandise. Dat komt omdat mensen zich kunnen vinden in je merk en zich op hun gemak voelen om het een onderdeel van hun garderobe te maken. Je kunt deze optie ook gebruiken om je inkomen te diversifiëren en online een betrokken publiek op te bouwen.

Als maker kun je je TikTok Business-account ook koppelen aan e-commerce platforms zoals Shopify, Bigcommerceen Ecwid om te beginnen met online verkopen.

Bovendien zijn de TikTok Winkel functie is een andere uitstekende manier om producten te verkopen op TikTok. Je kunt je producten op de volgende plaatsen laten zien:

  • In-feed video's
  • Tabblad productpresentatie
  • In de live videostream.

Affiliate marketing

Hoewel het verkopen van merchandise een geweldige optie is, hoef je niet altijd de producten te bezitten. Lid worden van een Tiktok affiliatieprogramma in een niche kan een uitstekende strategie zijn om geld te verdienen op TikTok.

Je kunt inhoud publiceren met links naar producten van andere bedrijven. Wanneer iemand de affiliate link koopt, krijg jij een percentage als commissie.

Een goede manier om verkeer om te leiden naar deze affiliate links is door organische inhoud te maken, naast het in je profiel te zetten. TikTok Affiliate is een goed programma voor zowel makers als bedrijven.

Song Promoties

Betaald worden om liedjes aan je video's toe te voegen? Klinkt ongelooflijk? Maar duizenden makers worden nu betaald voor het gebruik van populaire liedjes in hun clips.

Als je een grote aanhang en betrokkenheid hebt, betalen muzikanten graag om hun nummers in je video's te promoten.

Bovendien kun je ook je beats en liedjes publiceren op het TikTok-platform.

TikTok-advertenties weergeven

tiktok-ads

Ongeveer 43% van de TikTok-gebruikers zijn tussen 18 en 24 jaar oud. Daarom is TikTok een geweldig platform voor merken en bedrijven die hun producten op de markt willen brengen voor Gen Z. TikTok advertentieplatform heeft verschillende krachtige tools waarmee je advertenties een groter publiek kunnen bereiken. 

Je kunt kiezen uit verschillende advertentieformaten en mensen targeten op leeftijd, locatie, interesses en andere factoren. Als maker kun je kiezen wat voor jou het beste werkt.

Daarnaast kun je ook profielweergaven genereren en hun volgers vergroten door gerichte advertenties op het platform uit te voeren. 

Hier zijn enkele van de populaire advertentieformaten die worden gebruikt op TikTok: 

  • In-feed video's: Dit soort videoadvertenties verschijnen op de 'Voor jou'-pagina van gebruikers die deel uitmaken van je doelgroep. 
  • Merkovernames: Met deze advertentie-indeling kan je advertentie zich gedurende een paar seconden uitbreiden tot de breedte van het hele scherm, voordat deze uiteindelijk weer overschakelt naar een in-feed video. 

Er zijn meerdere andere advertentieformaten op TikTok, waarmee je digitale en fysieke producten kunt verkopen op het platform.

Gesponsorde post of inhoud

Merken werken vaak samen met makers voor verschillende product- en merkactiveringscampagnes. Hierdoor kunnen ze posts rechtstreeks op het profiel van de maker sponsoren. Met deze campagnes kunnen merken de maker betalen voor het organisch promoten van hun producten via een reeks posts.

Als de berichten aanslaan, kun je ze verder boosten voor meer verloving en organisch bereik, waardoor je prijzen en inkomsten exponentieel stijgen.

Donaties en crowdfunding

Crowdfunding is een andere populaire optie om nieuwe inhoud van hoge kwaliteit te maken zonder afbreuk te doen aan het financiële aspect. Als maker kun je kleine bedragen als donaties accepteren tijdens je TikTok LIVE-sessies.

Donaties en crowdfunding

Daarnaast kun je ook een Patreon-account aanmaken om financiële steun te krijgen in ruil voor inhoud achter de schermen en premium content.

Stel dat je je eigen bedrijf wilt beginnen; wat ga je doen om de markt te testen? Als bedenker kun je ook crowdfundingmethoden gebruiken om de levensvatbaarheid van je idee te testen.

Bovendien kun je ook promotiecampagnes uitvoeren op je TikTok-accounts om een publiek op te bouwen voor hetzelfde idee.

TikTok-accounts laten groeien en verkopen

Naast de bovengenoemde methoden kun je geld verdienen op TikTok door niche-gebaseerde TikTok-accounts te laten groeien en te verkopen. Het is een goede manier als je een talent hebt voor het opbouwen van een publiek en accounts organisch kunt laten groeien.

Om met succes TikTok-accounts te verkopen, moet je je richten op nicheonderwerpen die duurzaam zijn voor de koper, omdat dit het voor de koper van het account gemakkelijker maakt om door te gaan. Inhoud plaatsen en betrokkenheid te behouden.

Merken die overwegen om TikTok-themapagina's aan te schaffen, volgen een strikte due diligence. Het is mogelijk dat een account met duizenden volgers maar een zeer laag engagement voor hen geen resultaten oplevert.

Als je TikTok-themapagina's wilt verkopen, moet je dat alleen doen met merken die aansluiten bij de doelen en doelgroep van je pagina.

Noot van de auteur: Een overzicht

TikTok is een snelgroeiend platform met miljarden gebruikers. Nu verschillende makers het platform serieus gebruiken en er een groeiende voorliefde is voor korte, virale content, biedt het een geweldige kans om creativiteit te gelde te maken.

Dankzij al deze methoden is het gemakkelijker geworden om geld te verdienen op TikTok. Nu het platform ook een diepere relatie tussen maker en consument nastreeft, ziet de toekomst voor contentmakers zoals jij er veelbelovend uit.

Als je als content creator serieus geld wilt verdienen op TikTok, dan is het 'TikTok Creator Fund' de beste optie. Het vereist alleen dat je een volger krijgt en goede inhoud post. De andere opties brengen daarentegen een element van financieel risico met zich mee, vooral als je nog aan het begin staat van je carrière. contentcreatie carrière.

We hopen dat deze inzichten nuttig waren en dat je kunt beginnen met het diversifiëren van je inkomen als maker door ze te gebruiken en geld te verdienen op TikTok.

Je verkent ook enkele van de beste TikTok videobewerkers voor adembenemende beelden.

  • Shalabh Garg
    Auteur
Met dank aan onze sponsors
Meer informatie over digitale marketing
Energie voor uw bedrijf
Enkele van de tools en services om je bedrijf te helpen groeien.
  • Invicti maakt gebruik van Proof-Based Scanning™ om de geïdentificeerde kwetsbaarheden automatisch te verifiëren en binnen enkele uren bruikbare resultaten te genereren.
    Probeer Invicti
  • Web scraping, residentiële proxy, proxy manager, web unlocker, zoekmachine crawler en alles wat je nodig hebt om webgegevens te verzamelen.
    Probeer Brightdata
  • Monday.com is een alles-in-één werk OS om je te helpen bij het beheren van projecten, taken, werk, verkoop, CRM, operaties, workflows en meer.
    Probeer maandag
  • Intruder is een online kwetsbaarhedenscanner die zwakke plekken in de cyberbeveiliging van uw infrastructuur vindt om kostbare datalekken te voorkomen.
    Probeer indringer